Octopusplan: verkeersveiligheid voor kinderen

Schoolkinderen leren dode hoek kennen.


01.09.2015 - Actueel & in de pers

Elke dag begeven heel wat SUEZ-werknemers zich op de weg. Daardoor is SUEZ zich sterk bewust van de gevaren van het verkeer. En daarom wil het zijn steentje bijdragen aan de verkeersveiligheid – in het bijzonder voor kinderen.

Octopus Dream Tour: praktijklessen verkeersveiligheid

Het Octopusplan ijvert als vzw voor betere verkeersveiligheid in woonschoolomgevingen. Samen met hen leert SUEZ kinderen de gevaren van de dode hoek kennen. We betrekken bij die verkeerslessen onze eigen chauffeurs. Want zij zijn het die dagelijks vele honderden kinderen kruisen. Tijdens de Octopus Dream Tour leren beide partijen waarop ze moeten letten om een dodehoekongeval te vermijden.

Verkeersveiligheid: kinderen op de chauffeursstoel

Om de gevaren op de weg te kaderen, start de verkeersles met theorie over de dode hoek. Daarna beelden de lesgevers enkele situaties uit op een tafelsetting. Maar van het laatste deel steekt ieder kind het meeste op. Want dan mogen ze plaatsnemen op de chauffeurszetel in een echte SUEZ-vrachtwagen. Aan de hand van een spel en oefeningen ervaren ze zelf wat een chauffeur ziet. Maar vooral … niet kan zien.

Betere verkeersveiligheid? Schrijf nu in voor de Octopus Dream Tour!

De Octopus-verkeerslessen zijn vooral gericht op kinderen van de derde graad. Wilt u meer info? Ontdek snel alle details. Hebt u zelf interesse voor uw klas of lijkt dit perfect voor de school van uw kind? Schrijf u dan meteen in.

Verkeersveiligheid voor ieder kind? De Octopus Dream Tour gaat ervoor!

 

Ja, dat wil ik wel