SUEZ O.N. PROJECTS maakt in recordtijd gebouw leeg: Henkel getuigt


12.04.2018 - Klanten getuigen

Herwig Inniger, Facility Manager Henkel Benelux, zat bij de verhuis van het administratieve hoofdkantoor van Henkel met zijn handen in het haar. “Een groot deel van het oude gebouw moest leeggemaakt worden, maar de afvalhandelaar waarmee ik alles op voorhand had doorgesproken, maakte er een zootje van. Alles was gepland, inclusief verhoogde ledigingsfrequentie en meer rolcontainers. Maar de afvalinzamelaar gaf verstek en het vuilnis stapelde zich op, naast en voor de containers en zorgde zo voor een ontzaglijke flessenhals.”

Krachtdadig en snel

Er restte nog één weekend, op maandag moesten de 250 collega’s van dhr. Inniger terug aan het werk kunnen, in het nieuwe gebouw. “Ik bel op vrijdagavond ten einde raad naar SUEZ, waarmee Henkel de afgelopen 25 jaren al samenwerkte op een aantal sites. SUEZ trad rustig maar krachtdadig op: ‘SUEZ O.N. PROJECTS staat er morgenvroeg. Dit komt in orde’, luidde de boodschap.”

Professioneel en efficiënt

SUEZ O.N. PROJECTS begon op zaterdagochtend inderdaad aan hoog tempo aan de ontmanteling en het opruimen van het afval. Eenmaal de flessenhals weggewerkt was, konden ook de meubels en planten uit het gebouw. Na het kritieke weekend werkte SUEZ O.N. PROJECTS nog een tweetal weken verder aan het strippen van de kantoorruimtes, incl. het verwijderen van alle datakabels. “Ik heb SUEZ O.N. PROJECTS leren kennen als een bijzonder professioneel en efficiënt bedrijf, dat ons snel uit de nood wisten te helpen - aan marktconforme prijzen dan nog,” besluit Herwig Inniger. “Het bedrijf zet daarenboven in op hergebruik en valorisatie van afval; erg belangrijk voor Henkel, dat sustainability steeds voorop stelt. Zijn er gelijkaardige opdrachten in de toekomst, zal ik niet twijfelen.”

Transparante terugverdienstromen

“Wij valoriseren een maximaal aantal stromen, door sortering aan de bron tijdens het leegmaken en strippen van grote gebouwen – waarbij we soms zelfs tot casco gaan”, bevestigt Philippe Van de Velden, coördinator SUEZ O.N. PROJECTS. “Projectmanagement is bij ons cruciaal: afvalstromen en afzetmarkten detecteren en op elkaar afstemmen. We zijn heel transparant over het terugverdieneffect van bepaalde afvalstromen: we spreken op voorhand de verdeelsleutel af met de klant. Trouwens, nuttig hergebruik is altijd beter dan restafval. Daarom geven we balpennen aan scholen die het als een beloningssysteem gebruiken of kapstokken aan een upcycling bedrijfje dat er fruitschaaltjes van maakt, of schenken we matrassen aan goede doelen. Alles beter dan het zwaar belastte restafval.”

Sorteren en recycleren

SUEZ O.N. PROJECTS is specialist in het leegmaken, strippen en ontmantelen van gebouwen, met het nodige sloop-, boor- en slijpmateriaal, maar ook een sorteerspecialist, die bijvoorbeeld een onderscheid kan maken tussen de verschillende soorten plastic en die bij het strippen van het gebouw met een magneet de ferro- van de non-ferro scheidt. “We zijn geen cowboys die slechts interesse hebben in bepaalde lucratieve afvalstromen. We laten een gestript gebouw steeds proper achter, waarbij bijvoorbeeld de gas- en waterkranen correct zijn afgesloten. Volledig afgewerkt en bezemschoon noemen we dat”, stelt Van de Velden. “Voor de fijnmazige sortering, de verwerking en recyclage zelf, doen we een beroep op het hele SUEZ-netwerk, waardoor hout na uitsortering naar SUEZ Recywood kan en glas naar de verwerkingsinstallaties van High 5.

 

Meer info, een offerte?

Alle voordelen van SUEZ O.N. PROJECTS vindt u hier.

Een offertje vraagt u hier aan.

“Ik leerde SUEZ O.N. PROJECTS kennen als een uiterst professioneel, efficiënt bedrijf”

Herwig Inniger, facility manager Henkel Benelux
Ja, dat wil ik wel